Σάββατο, 17 Νοεμβρίου 2012

Τα οφέλη της άθλησης κατά την παιδική ηλικία είναι πολυάριθμα. Οι αρχαίοι υποστήριζαν ότι η άθληση προάγει τη σωματική και τη ψυχική υγεία, άποψη με την οποία συμφωνούν και οι σύγχρονοι ιατροί και ψυχολόγοι.

Η άθληση συμβάλλει στην καλύτερη ποιότητα ζωής, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, προλαμβάνει την παχυσαρκία, τα καρδιοαγγειακά νοσήματα, καταπολεμά το άγχος και την κατάθλιψη στην ενήλικη ζωή. Επίσης επιδρά θετικά στην προσωπικότητα του παιδιού, αφού του διδάσκει την αυτοπειθαρχία, την ομαδικότητα, το θεμιτό ανταγωνισμό και αλτρουισμό, του ενισχύει το αίσθημα της άμιλλας και της συνεργασίας. Βοηθά το παιδί να αντιμετωπίζει με τον ίδιο τρόπο την ήττα και τη νίκη, να αναγνωρίσει το προσωπικό του λάθος να δημιουργήσει θετική εικόνα εαυτού.
Στην τάξη μας όμως άθληση σημαίνει και κάτι άλλο...εκτονώνουμε όλη την ενεργητικότητά μας μέσω της κίνησης, της διασκέδασης και της χαράς. Βέβαια και η παρουσία της κυρίας Στέλλας(γυμνάστριας) αλλά και η δυνατή μουσική ενισχύουν το έργο...σημασία έχει πως τα παιδιά μας περνάν υπέροχα.
Αλλά και η άθληση στην αυλή μας - όταν το επιτρέπει ο καιρός δίνει στα παιδιά μας μεγαλύτερο πεδίο ελεύθερης κίνησης και έκφρασης...από τις αγαπημένες μας δραστηριότητες.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

χριστουγεννιάτικη γιορτή

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ...στιγμές από τις πρόβες... το σκηνικό μας...(πολύτιμη η βοήθεια της Δέσποινας αλλά και της Μάχης)  εικόνες απ...