Κυριακή, 3 Απριλίου 2016

ΓΙΟΡΤΗ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ 2016Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου στο Νηπιαγωγείο μας
Την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου (2 Απριλίου- ημέρα γέννησης του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν), θα γιορτάσει και φέτος το Νηπιαγωγείο μας. Στα πλαίσια της Παγκόσμιας ημέρας παιδικού βιβλίου τη Δευτέρα (4 Απριλίου), θα  γίνουν δράσεις με σκοπό να τονίσουμε την αξία των βιβλίων και να ενισχύσουμε τη φιλαναγνωσία των νηπίων μας
Συγκεκριμένα:
·         θα σβήσουμε τα κεράκια του παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν
·         θα αφηγηθούμε στα παιδιά το «Μια φορά κι έναν καιρό…» της Luciana Sandroni (Βραζιλία) παραμύθι – μήνυμα της Διεθνούς Οργάνωσης Βιβλίων για τη νεότητα (IBBY) – της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου 2016
·         θ’ ακούσουμε αποσπάσματα ξεχωριστών παραμυθιών με τη φωνή γνωστών ηθοποιών μέσω της γνωστής ιστοσελίδας Μικρός Αναγνώστης (http://www.mikrosanagnostis.gr/istoria.asp).
·         στη συνέχεια τα παιδιά μας θα δραματοποιήσουν ένα παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν – που τα ίδια θα επιλέξουν.
·         Τέλος, στις 11:30 π.μ,  θα λειτουργήσει στον αύλειο χώρο του Νηπιαγωγείου μας δανειστική βιβλιοθήκη με τη μορφή ανταλλαγής παραμυθιών και βιβλίων.
Για τη παραπάνω δράση θα πρέπει το κάθε νήπιο να φέρει ένα παραμύθι από το σπίτι του, το οποίο και θα δανείσει σε συμμαθητή/τρια του. Το ίδιο θα κάνουν και οι γονείς φέρνοντας ένα βιβλίο από τη βιβλιοθήκη τους. Όλα τα παραμύθια και βιβλία θα επιστραφούν στο Νηπιαγωγείο μας στο χρονικό διάστημα των 10 ημερών, για να «ξαναγυρίσουν» στους κατόχους τους.
Φίλοι Γονείς,
Θέλουμε τη συμμετοχή όλων σας τη Δευτέρα στη δράση της ανταλλαγής – δανεισμού βιβλίων. Γνωρίζετε ότι η συμβολή γονιών και παιδαγωγών στη θετική κινητοποίηση των παιδιών απέναντι στο βιβλίο είναι απαραίτητη και καθοριστική. Καλούμαστε να γίνουμε συναναγνώστες, εμψυχωτές, διαμεσολαβητές αλλά και πρότυπα για να αντιληφθούν τα παιδιά μας ότι το διάβασμα είναι ανάγκη και απόλαυση.
Τέλος, καλό είναι να έχουμε πάντοτε στο νου μας τα δικαιώματα του αναγνώστη, σύμφωνα με τον Daniel Pennac.
Το παιδί έχει δικαίωμα:


*      να μη διαβάζει,
*      να πηδάει σελίδες,
*      να μην τελειώνει ένα βιβλίο,
*      να το ξαναδιαβάζει,
*      να διαβάζει οτιδήποτε,
*      στον μποβαρισμό (ικανοποίηση αισθήσεων),
*      να διαβάζει οπουδήποτε,
*      να τσαλαβουτάει
*      να διαβάζει μεγαλόφωνα,
*      να σιωπά

Σ’ ευχαριστούμε εκ των προτέρων,

Οι παιδαγωγοί

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

απόκριες στο Νηπιαγωγείο μας...ξεκινάμε με το Βασιλιά του καρναβαλιού τον δικό μας παλιάτσο..  ένας παλιάτσος ...