Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2017

Επίσκεψη σε φούρνο, Θεματική : "από το σιτάρι στο ψωμί"

...και μια και συνεχίζουμε με τη θεματική :"από το σιτάρι στο ψωμί" , θεωρήσαμε απαραίτητη εκπαιδευτική δράση την επίσκεψη των νηπίων μας σε φούρνο. Και σήμερα πραγματοποιήσαμε τη δράση αυτή με την επίσκεψή μας στο φούρνο του Θ.Μαντά.
Τα παιδάκια μας, στο φιλόξενο και «ζεστό» φούρνο του Θ. Μαντά, είχαν την ευκαιρία να δουν όλη την διαδικασία παρασκευής του ψωμιού. Ο κύριος Θόδωρος με πολύτιμο βοηθό του το γιο του Στράτο, εξήγησε στους μικρούς μαθητές, όλη τη πορεία του ψωμιού από το αλεύρι μέχρι το καρβέλι. Για τα αγνά υλικά που χρησιμοποιεί για την παρασκευή του ψωμιού, αλεύρι μαζί με νερό, μαγειρικό αλάτι και μαγιά. Για το ζύμωμα που γίνεται σε ειδικό κάδο και κατόπιν αφού χωριστεί σε καρβέλια πως μπαίνει στο θερμοθάλαμο για να φουσκώσει. Και τέλος έδειξε στα παιδιά το φούρνισμα, στο μεγάλο και σύγχρονο φούρνο, όπου ψήνετε το ψωμί  και βγαίνει έτοιμο για κατανάλωση.


 Τα νήπια είχαν την ευκαιρία να πλάσουν ζυμάρι, να προσθέσουν τυράκι και να φτιάξουν νοστιμότατα τυρόψωμα, τα οποία ο αγαπητός αρτοποιός έψησε και τα πήγε αργότερα στο Νηπιαγωγείο τους. Κι αυτό ήταν η μεγαλύτερη ανταμοιβή για τους μικρούς δημιουργούς που μετά από τόσο κόπο κέρδισαν με την αξία το ψωμί τους. Στο τέλος της επίσκεψής τους τα παιδιά για να ευχαριστήσουν τον κύριο Θεόδωρο για την υπέροχη φιλοξενία, του χάρισαν τις ζωγραφιές τους κι εκείνος «ως αντίδωρο» έδωσε σ’ όλα τα παιδιά, εκπαιδευτικούς αλλά και μητέρες που συνόδευαν από ένα κουτί γεμάτο λιχουδιές.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

απόκριες στο Νηπιαγωγείο μας...ξεκινάμε με το Βασιλιά του καρναβαλιού τον δικό μας παλιάτσο..  ένας παλιάτσος ...