οι δράσεις μας


"ένα βήμα στο όνειρο"
θεατρική σκηνή Παπακωνσταντίνου Ηλία


πάμε κουκλοθέατρο
ΔΙΚΑΙΟΠΟΛΙΣ και κουκλοθίασος Σταυρούλας Ζαρόγιαννου
στο αρχοντικό Καράσου

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ
 ΟΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΜΑΣ

 ΤΟ ΣΤΕΦΑΝΙ ΜΑΣ

 Ο ΧΟΡΟΣ ΜΑΣΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΟΥΛΕΣ ΜΑΣ....ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ1 Μαρτίου 2018
Θυμηθήκατε να φορέσετε το «Μάρτη» σας πριν βγείτε από το σπίτι, την πρώτη του μέρα; Αν το ξεχάσατε, μη πανικοβάλλεστε. Έχετε ακόμα την εναλλακτική του παλιού ημερολόγιου! Οι δεκατρείς ημέρες που κάνουν τη διαφορά θα σας… καλύψουν – θέλω να πιστεύω!
Να θυμίσω: άσπρη και κόκκινη κλωστή στριμμένη, δεμένη στο δάχτυλο (δαχτυλίδι), ή στον καρπό (βραχιόλι). Αν κάποιοι δεν θέλουν να φαίνεται τη δένουν στο μεγάλο δάχτυλο του ποδιού! 
Έθιμο όχι μόνο δικό μας, αλλά γενικά τουλάχιστον… βαλκάνιο! Όταν τέλειωνε ο μήνας φύλαγαν το Μάρτη για να τον δέσουν στην λαμπάδα της Ανάστασης, ή στο πόδι του οβελία!
Ο λαός μας πίστευε πολύ στη μαγική δύναμη της ασπροκόκκινης κλωστής κι έλεγαν ότι προσφέρει πολλά καλά σε όποιον τη φορούσε: αν στο μικρό παιδί την έδεναν στο πόδι, δεν θα σκόνταφτε!
Πολλοί την έδεναν στο αυτί της στάμνας για να κάνει κρύο το νερό! Υποστήριζαν δε πως έτσι απέτρεπαν την επίδραση του ήλιου, που αυτόν το μήνα πλησιάζει το βόρειο ημισφαίριο(το δικό μας), είναι δυνατός και καίει.
«Οπόχει κόρην ακριβή, του Μάρτη ο ήλιος μη τη δει».
 ...και τα μαρτάκια μας για φέτοςτσικνοπέμπτη 2017 στο Νηπιαγωγείο μας
11ο Μαθητικό Συνέδριο «Μαθαίνω & Παρουσιάζω τον Πολιτισμό του τόπου μου»

 Εξαιρετική η εμφάνιση της ομάδας των νηπίων μας στο  11ο Μαθητικό Συνέδριο «Μαθαίνω & Παρουσιάζω τον Πολιτισμό του τόπου  μου», που διο...