Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

επέτειος Πολυτεχνείου

Το Πολυτεχνείο του ’73 , δεν είναι γιορτή. Είναι μια μεγάλη αφορμή. Να μιλήσεις, να εξηγήσεις, να παιδευτείς να ψάξεις, να αναζητήσεις, να βιώσεις  και να αισθανθείς. Τη βία της εξουσίας, τη βία του διπλανού, τη βία της ανοησίας, του όχλου και των μαζών. Να αντιληφθείς την υποχρέωσή σου για πράξεις ευσυνείδητες.
Το Πολυτεχνείο του ’73 είναι μια μεγάλη αφορμή να μιλήσεις για ιδέες και αξίες, για τη Δημοκρατία, την ισονομία, τα δικαιώματα των λαών. Είναι μια καλή αφορμή να «διδάξεις» στα παιδιά το νόημα της αγάπης και του σεβασμού για το διπλανό σου, την αξία του «συναποφασίζουμε», αλλά και την ουσία της  ελευθερίας.





Τα παιδιά μας μαζί με μας, αλλά και με την υποστήριξη του κουκλοθίασου της Σ. Ζαρόγιαννου και των συνεργατών της,  Ε. Μαμανού και Δ. Λαπούση, έπαιξαν τα «βραχιόλια των πουλιών» με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου. Μέσα από το υπέροχο αυτό παραμύθι της Ειρήνης Καμαράτου – Γιαλούση, κατανόησαν τη σημαίνει Δημοκρατία, τι μπορούμε να κάνουμε για να αντιμετωπίσουμε μεγάλες απειλές για τη δημοκρατία (τυραννία, αναρχία), αλλά και  ποιες οι υποχρεώσεις  και τα δικαιώματα των ατόμων σε δημοκρατικές κοινωνίες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

εκδήλωση για την Παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου

  Η εκδήλωση για την Παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου, πραγματοποιήθηκε στο Αρχοντικό Καράσσου, με την συνδιοργάνωση του Συλλόγου Γυναικών Τ...