Κυριακή 7 Απριλίου 2024

εκδήλωση για την Παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου

 Η εκδήλωση για την Παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου, πραγματοποιήθηκε στο Αρχοντικό Καράσσου, με την συνδιοργάνωση του Συλλόγου Γυναικών Τυρνάβου, του Συλλόγου γονέων του 2ου νηπιαγωγείου Τυρνάβου, των βιβλιοπωλείων Ιδέες της Θεοδώρας Ψύρρα και Υδρόγειος του Κωστή Γκανάτσιου, με την υποστήριξη της αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Παιδείας του Δήμου μας.

Είναι βαρετό να είμαστε όλοι ίδιοι, το φετινό μας μήνυμα. Αφιερωμένη στην διαφορετικότητα, η εκδήλωση, στην διαφορετικότητα που υπάρχει παντού γύρω μας και μας αφορά όλους. Όλοι μαζί όμως, με τις διαφορετικότητές μας πρέπει να συνυπάρξουμε χωρίς διακρίσεις στην κοινωνία. Η ισότητα και η κοινωνική δικαιοσύνη αποτελεί δικαίωμα όλων των ανθρώπων. Αυτές τις αρχές οφείλουμε να διδάσκουμε στις μικρές ηλικίες. Να εφοδιάσουμε τα παιδία με γνώση, με ενσυναίσθηση, με καλοσύνη, με υπομονή και επιμονή. Να μάθουν την διαφορετικότητα, να αγαπήσουν τις αδυναμίες τους, να φροντίζουν τον συνάνθρωπο τους. Και τα παιδικά βιβλία και παραμύθια μπορούν να το πετύχουν. Οι καλεσμένοι συγγραφείς μας και οι παιδαγωγοί, μας το απέδειξαν και έμπρακτα.
Ευχαριστούμε την αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Παιδείας κ. Ευγενία Μαμανού και τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υποδομών και έργων κ. Νίκο Αρβανίτη, για την υποστήριξη και την παρουσία τους στην εκδήλωση.
Ευχαριστούμε τους συγγραφείς, Ματίνα Ζαγκότη, Αλέξανδρο Μόκια και Στέλλα Μπλάντα, τις παιδαγωγούς Ανθούλα Χατζητσολίδη, Στέλλα Μάγγου και Έλενα Γράββαλου για τα εργαστήρια, τις παιδαγωγούς του 2ου νηπιαγωγείου Τυρνάβου , Έλση Ζιώγα, Όλγα Παπαδοπούλου, Μαρία Μιχαλέ και Λέλα Μάγγου για την διδασκαλία και εφαρμογή της διαφορετικότητας μέσα από παραμύθια και όλους τους γονείς και φίλους των συλλόγων που στήριξαν την σημερινή δράση!!Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

11ο Μαθητικό Συνέδριο «Μαθαίνω & Παρουσιάζω τον Πολιτισμό του τόπου μου»

 Εξαιρετική η εμφάνιση της ομάδας των νηπίων μας στο  11ο Μαθητικό Συνέδριο «Μαθαίνω & Παρουσιάζω τον Πολιτισμό του τόπου  μου», που διο...