Πέμπτη, 29 Ιανουαρίου 2015

θεατρική παιδεία

"παρέα με τη Χιονάτη του κυρ - Παίγνιου"
Όλα τα είδη θεάτρου, αναμφίβολα, μαγεύουν την παιδική ψυχή. Άλλωστε, το θεατρικό έργο επιδρά πάνω μας όπως ένα έργο τέχνης. Συγκινεί, γοητεύει, διεγείρει τη φαντασία και το σημαντικότερο διδάσκει. Το κουκλοθέατρο αποτελεί ένα είδος θεάτρου στο οποίο δρουν κούκλες τις οποίες ζωντανεύουν άνθρωποι, κρυμμένοι τις περισσότερες πίσω από τις "κούκλες – πρωταγωνιστές". Το κουκλοθέατρο δίνει τη δυνατότητα να ζωντανέψουν πρόσωπα, καταστάσεις, που δεν διαδραματίζονται στα άλλα είδη του θεάτρου. Παρόλο που παραμερίστηκε, το κουκλοθέατρο εξακολουθεί να προσφέρει ακόμη και σήμερα στα παιδιά αρκετή από τη μαγεία του και να συνεχίζει να αποτελεί κάτι το ξεχωριστό ανάμεσα στα άλλα είδη θεάματος….γιατί αποτελεί από μόνο του, μαγεία, λύτρωση, ένα μικρό νόστο από συναισθήματα που σήμερα έχουμε ξεχάσει μες τον ψηφιακό μας κόσμο….
Τα παιδιά των Νηπιαγωγείων του Τυρνάβου καθώς και οι μικρές τάξεις των Δημοτικών σχολείων είχαν τη μοναδική ευκαιρία να παρακολουθήσουν την όμορφη κουκλοπαράσταση: "Η Χιονάτη και οι επτά νάνοι" από το κουκλοθίασο της Σ. Ζαρόγιαννου, και σε σκηνοθεσία Α.Μητσιουλη. Τόσο το θεατρικό όσο και οι πρωταγωνιστές είτε ως πρόσωπα, είτε σαν κούκλες, γοήτευσαν, μάγεψαν και ταξίδεψαν ευχάριστα τους μικρούς θεατές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

μύρισαν ....ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ σήμερα στολίσαμε το δέντρο μας...και μας πήρε πολύ ώρα, αλλά άξιζε τον κόπο  το πρώτο στολίδι από το Βα...