Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2023

1η συνάντηση γονέων - εκπαιδευτικών

 Στα πλαίσια της γενικότερης φιλοσοφίας μας, θεωρούμε απαραίτητη τη δημιουργική συμμετοχή των γονέων στη σχολική ζωή του παιδιού τους, τη στενή συνεργασία Νηπιαγωγείου – Οικογένειας και τον ανάλογο συντονισμό προσπαθειών για την επιτυχία της εκπαιδευτικής προσπάθειας και την ομαλή ένταξη και πορεία του παιδιού στην κοινότητα της σχολικής μονάδας, αλλά και στο ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον.

Το Νηπιαγωγείο μας, για να το επιτύχει αυτό, οργανώνει τακτικές και έκτακτες (όποτε κρίνεται απαραίτητο) συναντήσεις Γονέων - παιδαγωγών, σε ολομέλεια αλλά και ατομικά, σχετικά με την εξέλιξη της μαθησιακής πορείας και της προόδου των παιδιών τους, την κοινωνική και συναισθηματική τους ανάπτυξη και την εν γένει συμπεριφορά τους στο σχολείο.

Το Νηπιαγωγείο μας, επικοινωνεί σε τακτική βάση με τους γονείς με προσωπικά σημειώματα, επιστολές και τηλεφωνικά για εκπαιδευτικά,  λειτουργικά, διοικητικά και άλλα θέματα.

Επίσης, πραγματοποιούνται ομαδικές συγκεντρώσεις γονέων στην αρχή της σχολικής χρονιάς, για την παρουσίαση του προγράμματος και τους εκπαιδευτικούς στόχους καθώς και στο τέλος αυτής, με σκοπό την αξιολόγηση και τον απολογισμό της εκπαιδευτικής πορείας και διαδικασίας.

Η πρώτη συνάντηση με τους γονείς των νηπίων μας, έγινε την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου με θέματα συζήτησης: τη λειτουργία του Νηπιαγωγείου, το πρόγραμμα σπουδών, ωρολόγιο πρόγραμμα τα καινοτόμα προγράμματα, τα εργαστήρια δεξιοτήτων, τον ετήσιο προγραμματισμό, γιορτές, εκδρομές, κ.λ.π. αλλά και θέματα που αφορούν την καθημερινότητα των νηπίων, όπως προσέλευση και αναχώρηση, δεκατιανό και μεσημεριανό γεύμα, άνετη ένδυση, ιώσεις κ.λ.π
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΝΗΜΗ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ‘ 73

  Εδώ Πολυτεχνείο! Εδώ τα νιάτα σέρνουνε χορό. Της Επιστήμης τα παιδιά και τραγουδάν τη Λευτεριά. Εδώ της νιότης ο άξιος νους, που χτίζ...