Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018

5η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού





Με αθλητικές δραστηριότητες αλλά και πολλά ψυχοκινητικά παιχνίδια ασχολήθηκαν τα παιδάκια μας σήμερα στα πλαίσια της 5ης Πανελλήνιας  Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού- Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού 2018.








 Ο αθλητισμός δεν αφορά μόνο στη σωματική ανάπτυξη και υγεία, αλλά και στον τρόπο με τον οποίο το μικρό παιδί αρχίζει να αντιλαμβάνεται τον κόσμο. Με τη συμμετοχή του στα αθλήματα το νήπιο γίνεται μέλος μιας ομάδας και μαθαίνει να επικοινωνεί ισότιμα και με κανόνες, να συμμετέχει σε μια κοινή προσπάθεια προς έναν κοινό στόχο.
 Εξίσου σημαντικό, όμως, είναι και το γεγονός ότι μέσα από τον αθλητισμό το παιδί αντιλαμβάνεται και αποδέχεται τη διαφορετικότητα και καλλιεργεί την ιδέα του αλληλοσεβασμού  και της ανεκτικότητας.
Ο αθλητισμός είναι ένας τρόπος ξεκούρασης, εκτόνωσης, αλλά και ψυχικής ηρεμίας. Είναι γεγονός ότι η σωματική  άσκηση ελαττώνει την ένταση, τον θυμό και την επιθετικότητα.







Με σύνθημα  « ΑΣ ΚΙΝΗΘΟΥΜΕ»  και με πολύτιμη εμψυχώτρια - συνεργάτιδα τη γυμνάστρια Μουστάκα Έλση τα παιδάκια μας για 2 ώρες και  εντός του σχολικού ωραρίου πήραν μέρος σε αθλητικές δράσεις όπως τρέξιμο, ασκήσεις στο κύκλο, σκυταλοδρομία, δρόμο μετ'εμποδίων, αλλά και σε πλήθος ομαδικών παιχνιδιών όπως μουσικό καπέλο, λίμπο, καραμελοδρομίες..... 



Στο τέλος δόθηκαν μετάλλια και έπαινοι συμμετοχής σε όλα τα παιδιά μας.

ευχαριστούμε θερμά τη γυμνάστρια ΕΛΣΗ ΜΟΥΣΤΑΚΑ, το ΔΣ του συλλόγου γονέων και ιδιαίτερα τον πρόεδρο ΒΑΙΟ ΜΑΛΚΑ, τον παππού της Ισαβέλλας μας ΖΗΣΗ ΤΡΙΓΚΑ για την κατασκευή των ενθυμίων, τους γονείς ΓΚΑΝΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟ και ΛΟΥΛΕ ΒΑΣΙΛΗ για τους χυμούς και τα φρούτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΗΡΘΕ Ο ΛΑΖΑΡΟΣ, ΗΡΘΑΝ ΤΑ ΒΑΓΙΑ...

  Την παραμονή της γιορτής, τα Λαζαράκια ξεχύθηκαν στο κέντρο της πόλης μας. Τα κορίτσια φόρεσαν τα λουλουδένια στεφανάκια τους και πήραν στ...