Πέμπτη 28 Μαΐου 2020

ενημέρωση γονέων για την επαναλειτουργία του Νηπιαγωγείου 1/6/2020


 επιστολή προς τους γονείς του 2ου Νηπιαγωγείου Τυρνάβου
ΘΕΜΑ:
« Επαναλειτουργία της σχολικής μονάδας»
Αγαπητοί γονείς
Από Δευτέρα 1 Ιουνίου οι μαθητές των Νηπιαγωγείων επιστρέφουν στις τάξεις τους.
Πρέπει να γνωρίζεται όμως πως η επαναλειτουργία όλων των σχολικών μονάδων θα γίνει σύμφωνα με τις οδηγίες της Εθνικής Επιτροπής Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19 και του άρθρου 1 της υπ’ αρ. 51888/ΓΔ4/06-05-2020 ΚΥΑ, οι οποίες και θα εφαρμοστούν για την προάσπιση της υγείας των μαθητών και κατ’ επέκταση των οικογενειών τους, καθώς και των εκπαιδευτικών.
Ένα από τα βασικά μέτρα που θα εφαρμοστούν είναι η διαμόρφωση των αιθουσών, έτσι ώστε να μεγιστοποιηθεί η απόσταση μεταξύ των παιδιών- όσο αυτό είναι εφικτό σε μια τάξη Νηπιαγωγείου.
Ο μέγιστος αριθμός παιδιών ανά αίθουσα θα οριστεί στα 10 έως 12 νήπια για το Νηπιαγωγείο μας, υπολογίζοντας την απόσταση του 1,5 μέτρου μήκος μεταξύ των παιδιών, τα τ.μ των αιθουσών, την ταξινόμηση των τραπεζοκαθισμάτων και τον κοινό προσανατολισμό αυτών(για αποφυγή έκθεσης των νηπίων σε σταγονίδια από βήχα ή φτέρνισμα). Αυτό συνεπάγεται ότι αν τα νήπια μας επιστρέψουν όλα στο Νηπιαγωγείο θα εφαρμοστεί η εκ περιτροπής διδασκαλία σε υποτμήματα ίσης δυναμικότητας. Αναφορικά με τις δραστηριότητες που αναπτύσσονται στα τραπέζια εργασίας, καθώς και την ώρα του προγεύματος θα φροντίσουμε να κάθονται διαγωνίως δύο (2) μαθητές/τριες ανά τραπέζι εργασίας και με όσον το δυνατόν μεγαλύτερη απόσταση μεταξύ τους. Αντίστοιχη διαρρύθμιση των καθισμάτων θα γίνει και στο χώρο της ολομέλειας, -«παρεούλα».
Θα περιοριστεί το παιδαγωγικό και εκπαιδευτικό υλικό κάθε τμήματος καθώς και τα παιχνίδια, τα οποία θα καθαρίζονται – θα απολυμαίνονται από την καθαρίστρια σχολαστικά μετά τη λήξη του ημερησίου προγράμματος. Καθαρισμός και απολύμανση των επιφανειών σε κάθε αίθουσα, θα γίνεται τουλάχιστον μία φορά κατά τη διάρκεια λειτουργίας του Πρωινού Υποχρεωτικού Προγράμματος και οπωσδήποτε μετά τη λήξη του.
Προκειμένου να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός των μαθητών/τριών των τμημάτων/υποτμημάτων στα διαλείμματα θα υπάρχει εφημερία και των τεσσάρων Νηπιαγωγών οι οποίες και θα διασφαλίζουν την τήρηση των απαιτούμενων αποστάσεων. Κατά τα διαλείμματα θα γίνεται και ο απαραίτητος φυσικός αερισμός των αιθουσών.
Θεωρούμε πως είναι σημαντικό να γίνει συστηματική εκπαίδευση των παιδιών, με επίδειξη του τρόπου εφαρμογής των μέτρων προφύλαξης, και πρακτική εξοικείωση των παιδιών με τους κανόνες υγιεινής. Για τους λόγους αυτούς:
-         τα παιδιά με ευθύνη των Νηπιαγωγών θα μάθουν να πλένουν τα χέρια τους ανά τακτά χρονικά διαστήματα
-         θα εκπαιδευτούν τα νήπια στη χρήση αντισηπτικού διαλύματος κάθε φορά που θα αλλάζουν αντικείμενο ενασχόλησης στα κέντρα ενδιαφέροντος και προβλέπετε η χρήση ατομικών υλικών (μαρκαδόροι, ψαλίδι, κόλλα, μολύβι, γόμα, κλπ), όπου αυτό είναι εφικτό.
-         Θα εκπαιδευτούν έτσι ώστε  να αποφεύγουν την επαφή των χεριών με τα μάτια, τη μύτη και το στόμα για τη μείωση του κινδύνου μόλυνσης.

Η χρήση προστατευτικής μάσκας από μαθητές και εκπαιδευτικό προσωπικό είναι προαιρετική.
Για τα παιδιά που ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου ή νοσούν, ή συγκατοικούν με άτομο που ανήκει σε αυτές, ή νοσεί, οι γονείς τους θα πρέπει με υπεύθυνη δήλωση να δηλώνουν την ανάγκη απουσίας των τέκνων τους. Το τμήμα του ολοημέρου δε θα λειτουργήσει ως τη λήξη του σχολικού έτους.
 Τέλος ορίζονται: ως υπεύθυνη για τη διατήρηση ασφαλούς λειτουργίας του Νηπιαγωγείου η κυρία Λέλα Μάγγου με αναπληρώτρια την κυρία Βάσω Τζιαφέρη, ως υπεύθυνη για τη διαχείριση ύποπτων κρουσμάτων COVID-19, η κυρία Έλση Ζιώγα με αναπληρώτρια την κα Φανή Σάμπρη.  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΗΡΘΕ Ο ΛΑΖΑΡΟΣ, ΗΡΘΑΝ ΤΑ ΒΑΓΙΑ...

  Την παραμονή της γιορτής, τα Λαζαράκια ξεχύθηκαν στο κέντρο της πόλης μας. Τα κορίτσια φόρεσαν τα λουλουδένια στεφανάκια τους και πήραν στ...